95 százalékos kedvezményt adott a plakátokra Orbán barátjának cége

2018.02.23. 07:24

Garancsi István cége, az ESMA Reklám Zrt. 95 százalékos kedvezményt adott a választási kampány idejére a lámpaoszlopos elefántfül reklámtáblákra. A hirdetési helyek a kampány első napjára el is fogytak - írta a 24.hu.

Az ESMA Zrt. a választási kampány teljes időtartamára ugyanis csupán 10 ezer forintos bérleti díjat számol fel a lengőkaros reklámtábláiért. Az igény érthetően nagy volt, ugyanis a cég honlapjára már a kampány első napján kikerült a közlemény: "sajnálattal tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy kapacitásaink nem teszik lehetővé további megrendelések elfogadását a 2018. évi országgyűlési választások kapcsán választási plakáttartók bérletére."

Az Orbán Viktor jó barátjaként ismert Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. a normál üzletmenetben legkevesebb egy hónapra köt szerződést a partnereivel. Az elefántfülnek titulált lengőkaros szerkezet havi díja a múlt évben 90 ezer, az idén januártól 110 ezer forint. Az 50 napos kampányidőszak – mivel minden megkezdett hónapra teljes díjat kell fizetni – a jelenleg érvényes listaár szerint 220 ezer forint lenne.

A cég azonban a jelek szerint megelégszik a 220 ezer forint 4,5 százalékával.

Garancsiék tavaly novemberben 300 millió forintos megrendelést kaptak a Miniszterelnökségről. A Soros-terves nemzeti konzultáció két hónapos kampányához 4500 darab táblát adtak bérbe jelentős engedménnyel, de még akkor is a mostani kampányár négyszeresét kérték.

A 24.hu megkérdezte az ESMA Zrt.-t, hogy mely pártokkal kötött szerződést, és azok milyen arányban részesednek a reklámhelyekből. A cég egyelőre nem válaszolt, de az utcán már látható, hogy a Fidesz hirdetései már megjelentek az oszlopokon. Azt is tudhatjuk, mivel az MSZP nyilvánosságra hozta, hogy a párt 3300 helyet vásárolt az ESMA-tól, de a szocialista plakátokat csak később helyezik majd ki.

FRISSÍTÉS!

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, baranyai képviselőjelöltje kockázatjelzést tesz emiatt az Állami Számvevőszéknél - közölte a párt.  • Hírek
  • Megtakarítás