Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Felcsúton is Tiborcz üzlettársa intézte a lámpacserét

orb.png
2018.02.23. 09:02

Orbán Viktor szülőfalujában, a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúton is Tiborcz István üzlettársának cége, a Sistrade Kft. készítette elő az önkormányzat közvilágítási projektjét – írja a Magyar NemzetA lap által vizsgált dokumentumokból az is kiderül, hogy Hamar Endre cége üzemelteti is a közvilágítási rendszert Mészáros falujában. 

Felcsúton 2016-ban és 2017-ben korszerűsítették a közvilágítást, vagyis cserélték LED-lámpákra az utcai lámpákat. Ezt már nem az Elios nyerte, amelynek ügyei miatt ekkor már nyomozott a rendőrség és az EU csalás elleni hivatala, de az Eliosban valaha tulajdonos Hamar Endre cégének köze volt a projekthez. 

Ahogy az Elios-ügyről szóló korábbi cikkeinkben írtuk, Hamar Endre cége, a Sistrade fontos szerepet játszott a nagy EU-s közvilágítási tenderekben, ez a cég segített ugyanis az önkormányzatoknak, amelyek közvilágítás korszerűsítésére szerettek volna uniós forrásokat kapni. Ez a cég készítette az önkormányzat pályázatainak műszaki tanulmányait, amelyeket viszont úgy írtak meg, hogy később az Elios ajánlata tökéletesen megfeleljen a követelményeknek. Ebben érdekelt is volt, mert Hamar Endre ekkor tulajdonos volt az Eliosban, ami amúgy súlyos összeférhetetlenség. Hamar azóta is üzlettársa Tiborcz Istvánnak, immár az ingatlanos BDPST nevű cégen osztoznak. 

Felcsúton nem volt közbeszerzés, mert a közvilágítás korszerűsítése nem érte el a közbeszerzési értékhatárt, így csak megkértek három céget, hogy adjanak ajánlatot. Ezek közül a korszerűsítés mindkét szakaszában egy bizonyos U Light Kft. nyerte el a megbízást.