Judit
2 °C
7 °C

Két keszthelyi szállodája is lett Tiborcz Istvánnak

2018.02.23. 14:42

Újabb cégben lett részesedése Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak, ezen keresztül pedig két keszthelyi, Balaton-parti szállodában is tulajdonos lett - írja a Heti Válasz. A cég, amelyről szó van, a Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevet viseli, ebben lett meghatározó részvényes a cégbírósági dokumentumok szerint a BDPST Zrt., amelynek egyik fő részvényese Tiborcz István. A két szálloda pedig a műemléki besorolású Hullám szálló és a felújítás alatt álló, 200 férőhelyes Helikon szálló, amelyhez egy jókora teniszkomplexum is tartozik. Mindkét szálló a Hunguest Hotel lánc fióktelepeként van feltüntetve, így

nagy valószínűséggel a két szálloda a felújítás után Mészáros Lőrinc szállodaláncának részeként üzemel majd tovább. 

Hullám szálló
Hullám szálló
Fotó: Google Maps

A cégben emellett tulajdonos még a WHB csoport, egy építőipari cég, amellyel Tiborcz már korábban is üzletelt (a WHB váltotta Tiborczot a csalásgyanús közbeszerzései miatt éppen nagy hullámokat verő Elios Zrt.-ben) és egy RLC Alfa nevű kft. A tulajdoni lapok szerint a két szálloda felújítását a Mészáros Lőrinchez közel álló B3 Takarék finanszírozza. 

Hamar az éppen zajló Elios-botránynak is az egyik főszereplője, ahogy ugyanis az OLAF jelentésében is szerepel, Hamar egyik cége "független" szakértőként készítette elő számos önkormányzat közvilágítási pályázatát, ezeket a megbízásokat pedig később sorra a Tiborcz-vezette Elios Zrt. nyerte, amelyben Hamar Endre is tulajdonos volt. 

Tiborcz Istvánnak már eddig is elég sok érdekeltsége volt, a Heti Válasz korábbi összesítése 17 olyan céget  számolt össze, amelyben tulajdonos Orbán unokájának édesapja. A BDPST Zrt., amely a fent említett cégben is tulajdonos lett, Tiborcz mellett Hamar Endre érdekeltsége, akinek kilétét viszont a cég szerette volna eltitkolni. A BDPST tulajdonában már eddig is volt pár értékes műemlék épület, például a Turai kastély.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Két keszthelyi szállodája is lett Tiborcz Istvánnak

Várhatóan mindkét hotelt Mészáros Lőrinc cége üzemelteti majd.

1303 · Feb 23, 2018 02:42pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?