Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Két keszthelyi szállodája is lett Tiborcz Istvánnak

2018.02.23. 14:42

Újabb cégben lett részesedése Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak, ezen keresztül pedig két keszthelyi, Balaton-parti szállodában is tulajdonos lett - írja a Heti Válasz. A cég, amelyről szó van, a Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevet viseli, ebben lett meghatározó részvényes a cégbírósági dokumentumok szerint a BDPST Zrt., amelynek egyik fő részvényese Tiborcz István. A két szálloda pedig a műemléki besorolású Hullám szálló és a felújítás alatt álló, 200 férőhelyes Helikon szálló, amelyhez egy jókora teniszkomplexum is tartozik. Mindkét szálló a Hunguest Hotel lánc fióktelepeként van feltüntetve, így

nagy valószínűséggel a két szálloda a felújítás után Mészáros Lőrinc szállodaláncának részeként üzemel majd tovább. 

Hullám szálló
Hullám szálló
Fotó: Google Maps

A cégben emellett tulajdonos még a WHB csoport, egy építőipari cég, amellyel Tiborcz már korábban is üzletelt (a WHB váltotta Tiborczot a csalásgyanús közbeszerzései miatt éppen nagy hullámokat verő Elios Zrt.-ben) és egy RLC Alfa nevű kft. A tulajdoni lapok szerint a két szálloda felújítását a Mészáros Lőrinchez közel álló B3 Takarék finanszírozza. 

Hamar az éppen zajló Elios-botránynak is az egyik főszereplője, ahogy ugyanis az OLAF jelentésében is szerepel, Hamar egyik cége "független" szakértőként készítette elő számos önkormányzat közvilágítási pályázatát, ezeket a megbízásokat pedig később sorra a Tiborcz-vezette Elios Zrt. nyerte, amelyben Hamar Endre is tulajdonos volt. 

Tiborcz Istvánnak már eddig is elég sok érdekeltsége volt, a Heti Válasz korábbi összesítése 17 olyan céget  számolt össze, amelyben tulajdonos Orbán unokájának édesapja. A BDPST Zrt., amely a fent említett cégben is tulajdonos lett, Tiborcz mellett Hamar Endre érdekeltsége, akinek kilétét viszont a cég szerette volna eltitkolni. A BDPST tulajdonában már eddig is volt pár értékes műemlék épület, például a Turai kastély.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Két keszthelyi szállodája is lett Tiborcz Istvánnak

Várhatóan mindkét hotelt Mészáros Lőrinc cége üzemelteti majd.

1303 · Feb 23, 2018 02:42pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments