A Gellért hotel is Mészárosé lehet

D KOS20171130062
2018.02.27. 14:58 Módosítva: 2018.02.28. 10:22

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum felvásárolhatja a Gellért szállót – értesült a Zoom.hu. A felcsúti polgármester a cikk szerint a gyógyfürdőt is szeretné, de azzal nehezebb lesz a dolga.

A Danubius Hotel Gellért eladását több egymástól független iparági forrás is megerősítette a lapnak, de az adásvételben résztvevő Mészáros-céget egyelőre még nem tudták teljes biztonsággal megnevezni. A Zoom szerint ugyanakkor a Konzum lesz a befutó, hiszen tavaly év végén ebben a cégben hozták egy tető alá lényegében a teljes Hunguest Hotels-láncot.

Az ügylet eleme volt, hogy a Konzum PE Magántőkealap – amelyek mögött Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc áll – számos üzletrész apportjával tőkét emelt a Konzum Nyrt.-ben. Így a cég tulajdonába kerül a 14 belföldi szállodát tulajdonló Hunguest Hotels Zrt., a Holiday Resort GmbH apportjával pedig az osztrák síparadicsomban működő Hotel Relax Resort Kreischberg wellness hotel is. A Wellnesshotel Építő Kft. tulajdonában lévő egerszalóki négy csillagos Hotel Saliris Resort, valamint a muraui Ferien Hotel apportjáról is döntött az igazgatóság. 

A végeredmény az lett, hogy közvetett módon a Konzum tulajdonába került 18 magyarországi és további 5 külföldi szálloda,

ezzel Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb szállodaláncát hozták létre.

Ebbe emelhetik be a Gellért Hotelt hamarosan. Az épület kívül-belül némi felújításra szorul, de ennek elvégzése után az emblematikus fővárosi épület megkoronázná a Hunguest hotelkollekcióját. 

A Zoom.hu úgy tudja, Mészáros Lőrincék szívesen megvennék a szálloda melletti gyógyfürdőt is, de ehhez meg kellene egyezniük az önkormányzati tulajdonú Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.vel, amelynek nem érdeke eladni a nyereséges fürdőt. 

Cáfol a Gellért üzemeltetője

Szemlénk megjelenése után a Danubius Hotels Group közleményben jelezte, hogy nem tárgyalnak Mészárosékkel.

"A Danubius Hotel Gellért szálloda jövőjével kapcsolatos lehetőségeket a Danubius Hotels Group az elmúlt években folyamatosan vizsgálta, de Mészáros Lőrinccel nem folytat tárgyalásokat. Az eddigi gyakorlattal megegyezően a jövőben is hivatalos sajtóközlemény formájában adunk hírt a Danubius Hotels Group szállodáit érintő változásokról" – írták. 

(Borítókép:  Koszticsák Szilárd / MTI)