Döbbenet: lemondott egy politikus, miután pofátlanul vett fel pénzt

2018.02.27. 16:03

Lemondott Görögország gazdasági és fejlesztési minisztere, Dimitri Papadimitriou, miután a helyi sajtó megírta: munkaügyi államtitkárként dolgozó felesége havi 1000 eurót kapott lakbértámogatás címén. Az asszony az ügy kiderülése után szintén távozott tisztségéből számolt be róla a hvg.hu.

A nő közölte, visszafizeti azt a 23 ezer eurót, melyet lakbértámogatás címén felvett a görög államtól. Ciprasz miniszterelnök elfogadta a házaspár lemondását, de azt is hangsúlyozta, semmilyen törvénytelenséget nem követtek el: Görögországban jelenleg annak a miniszternek jár lakbértámogatás, akinek nincs lakása Athénben. A miniszterelnök a botrány után azt is közölte, megszüntetik a miniszterek ilyen jellegű támogatását.

Dimitri Papadimitriou és neje sokáig Amerikában élt és dolgozott, bejelentett lakása is ott van a házaspárnak, vagyis jogosult volt a lakhatási támogatásra. Ettől függetlenül rosszul vette ki magát, hogy felvették a pénzt, mivel kettejük közös vagyonát hárommillió dollárra becsülik, Görögországban pedig a lakosság többségének életszínvonala a megszorító csomagoknak köszönhetően még mindig nem éri el a válság előtti szintet.