László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingeborg Grässle valódi nyomozást sürget az Elios-ügyben

2018.02.28. 00:00

Valódi nyomozást szorgalmaz a Simicska Lajoshoz és Tiborcz Istvánhoz köthető Elios ügyében Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke a kedden a Politicónak adott nyilatkozatában – írja az MTI.

Azt szeretném, ha valódi rendőrségi nyomozás folyna a miniszterelnök vejével kapcsolatos ügyben. Az a célunk, hogy támogassuk Magyarországot, de a magyar hatóságok úgy állítják be a dolgot, mintha zaklatni akarnánk Magyarországot, és ez nem igaz

– mondta az Európai Néppárt német politikusa, aki a budapesti négyes metróval kapcsolatos OLAF-vizsgálattal összefüggésben is hiányolja a magyar vádhatóság válaszát.

A lap felidézte, hogy az OLAF súlyos szabálytalanságokat talált a Simicska Lajos, majd Tiborcz tulajdonában álló cégnél, melyet később a miniszterelnök veje eladott. A lap szerint bár az ügyészség elrendelte a nyomozást, nem valószínű, hogy a legfőbb ügyész, a Fidesz korábbi politikusa vádat emel a miniszterelnök egyik családtagja ellen.

Grässle elmondta, hogy az OLAF vizsgálata világosan kimondta, hogy csalás történt, és most a magyar államon a sor, hogy lépjen, majd hozzátette azt is: hiába ígérte a kormány, hogy karácsonyig reagálnak, egyelőre nem kapott tájékoztatást az ügyben.

A magyar kormány nem kommentálta Grässle állításait, a lap ugyanakkor felidézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter álláspontját, miszerint az Eliosszal kapcsolatos vádaskodás nem más, mint nyilvánvaló kísérlet a választásokba való beavatkozásra.