Ágnes
-5 °C
2 °C

Kockázatos testépítő-por került forgalomba

2018.03.02. 15:56

Kockázattal jár az Universal Animal PM nevű étrendkiegészítő készítmény fogyasztása. A Nébih megkezdte a testépítőknek szánt élelmiszer vizsgálatát, mivel az Egyesült Államokból származó termék nem engedélyezett összetevőt, gyógyszerhatóanyagot tartalmaz, úgynevezett alfa-glicerilfoszforilkolint (GPC) – írja a hivatal pénteki közleményében.

A Nébih az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül, riasztás útján értesült az esetről. A Universal Animal PM-ből (RASFF referenciaszáma 2018.0329) az Európai Unió 17 tagállamába, köztük Magyarországra, valamint Ukrajnába adtak el.

A dobozonként 30 csomagot tartalmazó terméket a külföldi webshopok mellett magyarországi oldalakon is forgalmazzák. A készítményt anabolikus kiegészítőként árulják, amely a leírás szerint segíti az elalvást és javítja az alvás minőségét, továbbá elősegíti a regenerációt és gyorsabb izomtömeg-növekedést tesz lehetővé.

A GPC-t tartalmazó készítmény fogyasztása kockázattal jár, összetétele veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét, ezért az uniós élelmiszerjog szerint az EU tagállamokban nem forgalmazható. A Nébih a vásárlóknak azt javasolja, hogy mivel a GPC hatóanyag más, hasonló rendeltetésű termékekben is jelen lehet, minden esetben ellenőrizzék a termék összetevőit a címkén.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!