Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 60 milliárd forint osztalékot fizet az OTP

2018.03.02. 10:30

Az előző évinél 15 százalékkal több, 61,3 milliárd forint osztalék kifizetését tervezi az OTP csoport a 2017-es eredményből – írja az MTI az OTP Bank pénteki sajtóbeszélgetésén elhangzottak alapján.

Csányi Sándor, a bank elnöke elmondta, 2017-ben minden idők legmagasabb eredményét érte el az OTP. Idén is az állomány növekedésére számítanak a lakossági és a vállalati hitelekben egyaránt, de a lakossági állománynál erőteljesebbre. Az árfolyamszűrt teljesítő hitelállományok növekedési üteme - a további akvizíciók lehetséges hatása nélkül - megközelítheti a 2017-es 10 százalékos ütemet.

Csányi közölte, amíg nem lesz jelentősebb kamatemelkedés, az OTP 10-15 bázispont nettó kamatmarzs csökkenésre számít 2018 egészében. Csányi Európában jelenleg két országban lát konkrét akvizíciós lehetőséget, de nem nevezte meg ezeket az országokat, de azt jelezte, hogy Romániában "jó lenne" tovább növekedni.