Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már tudjuk mi van a váci Elios-pályázat dokumentumaival

2018.03.06. 17:25
A rendőrség válasza: az iratokat lefoglalták, mert az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást folytat.

Lefoglalhatta a rendőrség a váci önkormányzattól az Elios közvilágítási közbeszerzésére vonatkozó dokumentumokat, legalábbis ezt írtuk hétfőn a váci városüzemeltetési holdingra hivatkozó a Vácért Lokálpatrióta Egyesületre hivatkozó 24.hu-ra hivatkozva.

A váci Polgármesteri Hivatal
A váci Polgármesteri Hivatal
Fotó: Lehotka László

Kedden azonban első kézből kaptunk információkat: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség a nyomozati cselekményekről bővebb tájékoztatást nem ad - írta lapunk kérdésére a rendőrség sajtóosztálya.

A lokálpatrióták a Facebook oldalukon azt írták, hogy míg Ferjancsics László, az Együtt váci képviselője még be tudott tekinteni a város 2013-as és 2014-es anyagaiba az Elios által megnyert közbeszerzésről, a városüzemeltetési holding nem tudott újabb betekintést biztosítani, mert az anyagokat továbbították az önkormányzatnak. Az egyesületnek viszont azt is írta a holding, legalábbis a Facebook-bejegyzés szerint, hogy az önkormányzatnál sem tudnak betekinteni a papírokba, mert azokat a rendőrség lefoglalta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!