Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már tudjuk mi van a váci Elios-pályázat dokumentumaival

2018.03.06. 17:25
A rendőrség válasza: az iratokat lefoglalták, mert az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást folytat.

Lefoglalhatta a rendőrség a váci önkormányzattól az Elios közvilágítási közbeszerzésére vonatkozó dokumentumokat, legalábbis ezt írtuk hétfőn a váci városüzemeltetési holdingra hivatkozó a Vácért Lokálpatrióta Egyesületre hivatkozó 24.hu-ra hivatkozva.

A váci Polgármesteri Hivatal
A váci Polgármesteri Hivatal
Fotó: Lehotka László

Kedden azonban első kézből kaptunk információkat: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség a nyomozati cselekményekről bővebb tájékoztatást nem ad - írta lapunk kérdésére a rendőrség sajtóosztálya.

A lokálpatrióták a Facebook oldalukon azt írták, hogy míg Ferjancsics László, az Együtt váci képviselője még be tudott tekinteni a város 2013-as és 2014-es anyagaiba az Elios által megnyert közbeszerzésről, a városüzemeltetési holding nem tudott újabb betekintést biztosítani, mert az anyagokat továbbították az önkormányzatnak. Az egyesületnek viszont azt is írta a holding, legalábbis a Facebook-bejegyzés szerint, hogy az önkormányzatnál sem tudnak betekinteni a papírokba, mert azokat a rendőrség lefoglalta.