Árpád
-2 °C
4 °C

Első alkoholos italával jön ki a Coca-Cola

2018.03.07. 10:38

125 éves története során először fog saját szeszes italt árulni a Coca-Cola, írja a Financial Times. Egészen pontosan üdítőszerű alkohollal (alcopop) fognak kísérletezni Japánban, mivel nagyon nő a „Chu-Hi” (csúhai) piaci szegmens. Egészen pontosan 2013 óta minden évben nőtt 5-25 százalék között. 

chuhi

Ez a csúhai egy japán égetett szeszfajtának, a socsúnak egy ízesített, szénsavas hígítása, mindenhol kapható Japánban, még automatából is lehet venni. Ezt az alcopop-piacot eddig a japán vállalatok uralták olyan márkákkal, mint a Strong Zero, Highball Lemon vagy a Slat. A csúhai jellemzően 3-8 százaléknyi alkoholt tartalmaz, tehát nagyjából a sörrel és a fröccsel versenyezhet, és főleg a nők körében különösen népszerű.

Csúhaiokat próbálgatnak fiatalok hosszan, erősen mérsékelt izgalmak mellett:

James Quincey, a vállalat egyik vezetője már egy novemberi befektetői találkozón sem zárta ki, hogy Japánban csúhait is gyártanának, de akkor még semmi pontosabbat nem mondott erről. Most viszont a japán részleg vezetője bejelentette, hogy saját csúhait gyártását tervezik. 

Ettől azonban még várhatóan nem fognak Magyarországon belépni a népszerű „pirosédes”-piacra, vagy Csehországban se lesz  saját sörük, ezt az egész alkoholos próbálkozást csak egy szerény kísérletnek szánják.   A Coca-Colának volt már egy sikertelenebb, kissé más jellegű alkoholos nekifutása korábban, az 1970-es években. De akkor több kaliforniai ültetvény mellé megvettek egy New York-i boros céget, ami által többek között a United Airlines repülőgépeire szállíthattak dobozos borokat. 

Quincey arról is beszélt, hogy egyébként a cég tavaly több mint 500 új terméket vezetett be, szóval nagyon innoválnának mostanában, ez is ennek a része. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?