A nyugdíjasok különajándéka heteken belül megérkezik

2018.03.08. 10:37 Módosítva: 2018.03.08. 11:11

Heteken belül várhatják a nyugdíjasok a választások előtti különajándékukat, a 10 illetve 12 ezer forintos extra állami támogatást. Ezt Novák Katalin államtitkár alapján tudhatjuk, aki a köztévében beszélt erről az MTI szerint. 

Így jó eséllyel szinte minden érintetthez eljuthat még a választások előtt. Parragh László meglátása egyébként ide szorosan kapcsolódhat, aki a két napja beszélt pont arról, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindig egyszerűen 

lefizettek egyes társadalmi csoportokat,

hogy uralmon maradhassanak. Aztán azonnal javította, hogy csak a 2010 előtti húsz évre gondolt igazából. De ez rossz, ilyen nem lehet a jövőben. Itt elolvashatja Orbán egyik legfontosabb gazdasági és oktatási szakértőjének gondolatait. 

Novák Katalin egyébként egy bizonyos Idősek Tanácsának alelnöke is (az elnöke Orbán, ő kéri fel a tagokat is), és az egész konstrukció valamiért úgy lett megoldva, hogy ez az Idősek Tanácsa javasolta a kormánynak, és ezt fogadták el végül.

Novák reagált arra a felvetésre is, hogy más pártok szerint esetleg méltó nyugdíjra lenne szükség, nem ilyen alkalmankénti ajándékozásra. Illetve pontosabban annyit mondott erről az MTI szerint, hogy "az ellenzék" olyan nyugdíjrendszert "alakított ki", ami túl drága, "már rég fenntarthatatlan" lett volna. A mostani módszerrel viszont fenntartható pályára álltak Novák szerint.    

A választások előttre szánt rendkívüli különajándék majdnem pont 30 milliárdos osztogatást jelent, 29,43 milliárd forintot kell átcsoportosítani máshonnan, derült még ki a tegnapi Magyar Közlönyből.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.