Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 1500 játékboltjuk van, felét bezárnák

2018.03.09. 17:46

Az online értékesítéssel és a diszkontláncokkal kevésbé tudta tartani a lépést a Toys "R" Us játékáruházlánc, most pedig teljesen lehúzhatják a rolót az USA-ban, írja az MTI. 

A cég már eleve csődvédelmet kért tavaly ősszel, januárban pedig bejelentették, hogy az ameikai boltjaik 20 százalékát, mintegy 180 boltot be is zárnak. A vállalat éves forgalma mintegy 11 milliárd dollár (2777 milliárd forint), de jelentős részben a korábban felvett hiteleik kamata miatt a vállalat 2013 óta veszteséges.

A csődvédelemnélaz volt a menedzsment terve, hogy átalakítják valami kedvezőbb konstrukcióra az 5 milliárd dolláros hosszú lejáratú hiteleik nagy részét, ehhez pedig még 3 milliárd dollárra lett volna szükségük. 

000 Z8600
Fotó: Daniel Leal-Olivas / AFP

Csak úgy tűnik, hogy elfogyott a bizalom a hitelezők részéről, és most már annyi pénzt szeretnének menteni a cégből, amennyi pillanatnyilag lehetséges, így jó eséllyel felszámolás vár a vállalatra. Hétfőn bíróságon folytatódik az ügy akkor várhatóan kiderül a cég rövid távú jövője Észak-Amerikában.

A vállalat angliai része, a Toys "R" Us UK is csődvédelmet kért idén februárban, ott több mint háromezer munkahely kerül veszélybe, ha esetleg ott is be kéne zárniuk minden boltjukat. Öszesen a cégcsoport nagyjából 64 ezer embernek ad munkát, 840 boltjuk van az USA-n kívül is.