Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint megbírságolták az egészségügyi ellátóközpontot

2018.03.13. 13:00

Újabb bírságokat kapott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, most két tisztességtelen közbeszerzés miatt 1,3 millió forint büntetést szabtak ki a szervezetre - írja a Hír Tv. Most azért járt a büntetés, mert 

  • a Nyírő Gyula Kórház új pszichiátriai épületének tervezésére kiírt tenderen jogszabályellenesen hoztak ki győztesnek egy olyan céget, amely aránytalanul alacsony árajánlatot adott, azt pedig, hogy mivel indokolja az árait, üzleti titokká nyilvánította;
  • egy oktatási feladatokra kiírt közbeszerzésből pedig pont azért zártak ki egy pályázót, mert túl alacsony árat ajánlott.

Az egészségügyi ellátóközpont sorra kapja a bírságokat a szabálytalan közbeszerzések miatt, tavaly nyáron és ősszel 100 millió forint büntetést kapott a Közbeszerzési Döntőbizottságtól.