Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebbet szánnak nyaralásra a magyarok az idén

2018.03.13. 12:24

Idén átlagosan 165 ezer forintot terveznek költeni nyaralásra a magyarok, 16 százalékkal kevesebbet a tavalyinál, - ez derült ki a Danubius Hotels megbízásából a nyaralási szokásokról készített online kutatás eredményeiből. A felmérés szerint a legtöbbet költők a középkorúak, akik szívesen járnak vissza a bevált helyekre.

A Danubius Hotels közlemény szerint a magyarok nem bíznak a privát szállásokban, 99 százalékuk szállodákban, motelekben, vendégházakban foglal szállást. A megkérdezettek 73 százaléka belföldi utazást tervez az idei szabadsága alatt. 

A felmérés szerint a legnépszerűbbek 62 százalékkal a 2-3 napos szállodai ajánlatok, öt napot pedig a választ adók 27,5 százaléka tölt el gyógy-, és wellness szállodában.  A három legnépszerűbb gyógyvízzel rendelkező fürdőváros sorrendben Hévíz (70 százalék), Zalakaros (56 százalék), és Bükfürdő (53 százalék) lett. 

A magyarok 75 százaléka félpanziós ellátást választ a nyaralás alatt. A megkérdezettek több mint fele évente többször is elutazik. A Danubius Hotels a nyaralási és wellnessezési szokásokról készített online felmérésében több mint 5000 fő vett részt 2018. január-februárban.