A Google is rászállt a bitcoinra

2018.03.14. 19:15

A Google szerdán bejelentette, hogy betiltja a kriptodevizák és a kereskedésükkel kapcsolatos szolgáltatások reklámját, írja az MTI. A Google még a törvényesen működő kriptodeviza-vállalatoknak sem engedi meg, hogy hirdessenek.

"Nincs kristálygömbünk, hogy meg tudjuk jósolni a kriptodevizák jövőjét, de éppen elég fogyasztót láttunk, akik károkat szenvedtek el vagy károsultak lehetnek. Ez egy olyan terület, amelyet rendkívül óvatosan akarunk megközelíteni" – mondta a Google fenntartható reklámokért felelős igazgatója, Scott Spencer. (Nemrég például Bill Gates is óvatosságra intett.)

Spencer a CNBC-n azt mondta: frissítik a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó reklámpolitikájukat, és júniustól kezdve nem engedélyezik a digitális devizákkal kapcsolatos tartalmak reklámozását, beleértve a kriptodeviza kibocsátásával történő tőkegyűjtést (ICO), a digitális pénztárcákat (wallet) és a kereskedési tanácsadást is.

A Google bejelentésének hatására jelentősen csökkent a bitcoin árfolyama. A nagy kriptodeviza kereskedési platformok közül a Bitfinexen 8494,3 dolláron, 5,76 százalékos mínuszban, a Bitstampon 8483,50 dolláron, 6,77 százalékos veszteségben, a Geminin pedig 8484 dolláron, 6,62 százalékos mínuszban állt a jegyzés szerdán késő délután. 

A Facebook már január végén bejelentette, hogy a felületein megtiltja minden kriptovaluta hirdetését. A cég szerint a hirdetéseknek biztonságosnak kell lenniük, megtévesztésnek és félrevezető reklámoknak nincs helyük a Facebookon, azt szeretnék, hogy az emberek nyugodtan, a becsapás félelme nélkül fedezzenek fel új termékeket és szolgáltatásokat.  • Hírek
  • Személyi kölcsön