Az Est Media legyőzte a NAV-ot, túlélnek

2018.03.14. 18:26

Másodfokon is jóváhagyta a bíróság az Est Media csődegyezségét, írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy a súlyos tartozásokat nyögő, szinte üres tőzsdei cég továbbra is életben marad, különben valószínűleg jött volna felszámolás. A fura ügyről részletesebben itt olvashat

A mostani döntés végleges a Fővárosi Ítélőtábla határozata ellen további fellebbezésnek nincs helye, ahogy felülvizsgálatnak se. 

Az Est Media csődeljárásában az lesz a következő lépés, hogy majd közlik a cégközlönyben az ennek a döntésnek megfelelő végzést, és ekkor törlik majd a vállalat neve végéről a "cs.a." toldatot. 

A csődegyezségben a hitelezőknek tett ajánlat egyébként maximum a semminél tűnik jobbnak: azok a hitelezők, akik időben beléptek követeléseikkel a csődeljárásba, a cég ajánlata szerint a kötelezettségeik 97,45 százalékáról lemondhatnak, 2,55 százalékért azonban újonnan kibocsátott Est Media papírokat kapnak. Tehát aki ezer forintot adott a cégnek, az most visszakap 25,5 forintot, azt is részvényben. Persze az érintettek még hihetnek abban, hogy majd szerencse vagy bravúros üzleti húzások után még felível majd a cég tényleges értéke.