Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jól indult az év a szállodásoknak

2018.03.20. 09:43

2018. januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – írja a KSH keddi jelentésében.

2018. januárban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 3,7 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 789 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban jelentősen nőtt, a vendégéjszakák kilenctizedét realizáló szállodákban 5,1 százalékos volt a növekedés, szobakihasználtságuk 2,3 százalékponttal, 44,8 százalékra nőtt. A belföldi vendégek száma 13 százalékkal bővült, és meghaladta a 744 ezret.

Forrás: KSH
Forrás: KSH

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 11 százalékkal 27 milliárd forintra emelkedett folyó áron. Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 12 százalékkal többet, több mint 1 milliárd forintot költöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. SZÉP-kártyával 1709 szálláshelyen, köztük 786 szállodában fizethettek a vendégek.