Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuna Tibort 52 milliós áfacsalás gyanújával hallgatták ki

2018.03.22. 13:13

Gyanúsítottként hallgatta ki Kuna Tibort még 2016 végén a NAV. A gyanú szerint ugyanis a Young and Partners nevű PR-cégének könyvelésében 2014-ben olyan számlák is voltak, amelyek mögött nem állt valós gazdasági tevékenység. A NAV számítása szerint ezzel Kunáék 52 millió forintos kárt okozhattak a költségvetésnek, írta a 444.

A NAV egy számlagyáros csapat nyomait követve jutott el Kunáékig. A Fidesz-közeli üzletember a kihallgatásakor azt állította a nyomozóknak, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel gyanúsítják. Az Index megkereste Kuna Tibort az ügyben, de azt mondta, csak a választások után áll módjában nyilatkozni. A NAV-ot is hiába kerestük, több mint egy hét alatt sem válaszoltak a kérdéseinkre.

Kuna Tibor cégei, a Young and Partners és a Trinity International a kormányzati hátszélnek köszönhetően a piac legnagyobb kommunikációs ügynökségeivé nőtték ki magukat. Majdnem az összes állami cég kommunikációját ők intézik, csak tavaly 14 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek. Kunáról legutóbb akkor írtunk, amikor kiderült, a tao-rendszernek köszönhetően apósának fizeti adója egy részét az államkassza helyett.