Kuna Tibort 52 milliós áfacsalás gyanújával hallgatták ki

2018.03.22. 13:13

Gyanúsítottként hallgatta ki Kuna Tibort még 2016 végén a NAV. A gyanú szerint ugyanis a Young and Partners nevű PR-cégének könyvelésében 2014-ben olyan számlák is voltak, amelyek mögött nem állt valós gazdasági tevékenység. A NAV számítása szerint ezzel Kunáék 52 millió forintos kárt okozhattak a költségvetésnek, írta a 444.

A NAV egy számlagyáros csapat nyomait követve jutott el Kunáékig. A Fidesz-közeli üzletember a kihallgatásakor azt állította a nyomozóknak, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel gyanúsítják. Az Index megkereste Kuna Tibort az ügyben, de azt mondta, csak a választások után áll módjában nyilatkozni. A NAV-ot is hiába kerestük, több mint egy hét alatt sem válaszoltak a kérdéseinkre.

Kuna Tibor cégei, a Young and Partners és a Trinity International a kormányzati hátszélnek köszönhetően a piac legnagyobb kommunikációs ügynökségeivé nőtték ki magukat. Majdnem az összes állami cég kommunikációját ők intézik, csak tavaly 14 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek. Kunáról legutóbb akkor írtunk, amikor kiderült, a tao-rendszernek köszönhetően apósának fizeti adója egy részét az államkassza helyett.