Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százezreket nyerhet, ha gyorsan választ lakást

2018.03.22. 10:55

A mobilok térnyerése az ingatlanpiacon is megfigyelhető, az ingatlan.com adatai alapján a lakásvásárlók és bérlők 60 százaléka már mobileszközt használ az otthonkereséshez, ami gyorsítja a lakáskeresési folyamatot. A mobilalkalmazások felértékelődése anyagi megfontolásoknak is köszönhető a cég közleménye szerint, ugyanis a gyors vásárlással százezreket spórolhatunk.

Az ingatlan.com idén elindult mobilapplikációját márciusban naponta már több mint 10 ezren használják, a felhasználók visszajelzése alapján a mobilalkalmazások népszerűsége annak köszönhető, hogy az őket érdeklő friss lakáshirdetéseket hamarabb tudják megtekinteni mintha számítógépről lépnének be.

A lakást keresők hatoda - 14 százaléka - a megadott paramétereknek megfelelő friss lakáshirdetésről szóló jelzés után lép be az alkalmazásba. Ráadásul az okostelefont használók alkalmanként átlagosan 30 százalékkal több időt töltenek ingatlankereséssel a számítógépről érkező látogatókhoz képest.

"Sokan felismerték azt is, ha hamarabb megtalálják a keresett lakást, akkor az áremelkedés miatt ez pénzben kifejezhető előnyt is jelenthet a számukra. Az átlagos éves drágulás mértéke a 15 ezer főnél nagyobb városok esetében több mint 10 százalék. Egy hónappal rövidebb ideig tartó kereséssel majdnem 1 százalékot lehet megspórolni a lakás árából, ami százezrekben mérhető megtakarítást is jelenthet." - mondta Balogh László, a cég szakértője a témáról.

A lakások piacán idén is az 40-60 négyzetméteresek a legkeresettebbek, ezek adják az összes érdeklődés 34 százalékát. Különösen lényeges a gyorsaság a panelok esetében, mert az adatok szerint ezek kelnek el a leghamarabb: a panellakások értékesítési ideje a nagyvárosokban jelenleg átlagosan 55 nap, míg ugyanez az időszak a téglalakásoknál elhelyezkedéstől függően 83-95 nap körül van.