János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tényleg nincs részesedése a svájci repülős cégben a Kósát átverő nőnek

2018.03.22. 14:48

Hivatalos papír is van már arról, amit Kósa Lajos örökségügyének kipattanása után pár nappal már mindenki sejtett: soha nem léteztek azok a részvények, amelyekkel a polgármestert csábította a csengeri asszony. Az Altenrhein Aviation AG közleményben tudatta, Szabó Gábornénak nincs tulajdonrésze a cégben, következésképpen a részvényesi képviseletről szóló közjegyzői papír értelmetlen. 

A közokirat arról szólt, hogy Kósa Lajos és Czakó János a svájci cég közgyűlésén láthatja el Szabó Gáborné részvényesi képviseletét 2013-ban, illetve 2015-ben. Ezzel kapcsolatban az Altenrhein Aviation AG közölte, sem Szabo Gáborné, sem más magánszemély soha nem volt az AG részvényese, Kósa és Czakó pedig sem képviselőként, sem más minőségben nem vettek részt a cég éves közgyűlésein.

letöltés

A kérdéses időszakban - 2013-tól a 2015. közepén lezajlott tulajdonosváltásig - a Pilatus AG volt egyedüli, száz százalékos részvényese az Altenrhein Aviation AG-nak. A jelenlegi részvényes 2015 közepén vásárolta meg és tulajdonolja a mai napig is a cég egészét, írta a társaság képviseletében eljáró ügyvédi iroda.

Ez az adalék tovább erősíti a feltételezést, hogy tényleg nem egy furmányos mutyiról van szó Kósáék részéről, hanem egyszerűen átverték őket, ami ezzel nem magyarázza, hogy a pénzt valódinak gondoló politikus miért vállalata a megbízást és miért akart az állítólagos örökségből százmilliókat utaltatni az édesanyjának. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!