Lázár János kifelejtette a földalapú támogatást a vagyonnyilatkozatából

2018.03.23. 15:52

Közel 1,7 millió forintnyi vissza nem térítendő nemzeti és uniós támogatást felejtett ki januárban leadott, legfrissebb vagyonbevallásából Lázár János – írja a hvg.hu.

A lap az államkincstár agrártámogatásokat nyilvántartó adatbázisából nézte ki, hogy a Miniszterelnökség vezetője uniós forrásból 1 millió 200 ezer, nemzeti forrásból pedig 212 ezret forintot kapott erdőszerkezet átalakítására, további 276 ezer forintot pedig az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból területalapú támogatásként. Ezek az összegek a januári vagyonnyilatkozatból hiányoznak. 

A földterületeit a bevallásában 10 pótlapon sorolta fel a miniszter, aki egyéb jövedelmei között feltüntetett egy évi 3 millió forintos, erdőgazdálkodásból származó bevételt, ám ez ugyanekkora összegben szerepelt már a 2016-os bevallásában is. Mivel 2017 előtt pedig nem kapott uniós támogatást, nem valószínű, hogy ebbe a 3 millió forintos tételbe értette volna bele a brüsszeli forrásokat.

A nyilvántartás szerint Lázár János családtagjai is kaptak uniós támogatást. Anyja 126 ezer forintnyi kisgazda-támogatásra volt jogosult, idősebb Lázár János pedig összesen 7,41 millió forintot vehetett fel.