Mészáros Lőrinc beszállt a biztosítási alkuszok piacát letaroló cégbe

2018.03.26. 14:31

Mészáros Lőrinc beszáll a biztosítási alkuszok piacába, miután a GVH jóváhagyta a tranzakciót, amellyel a milliárdos irányítást szerez a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett. A céget mostantól közösen, közvetetten irányítja a Mészáros Csoport és a korábbi vezetője, Keszthelyi Erik.

Ha ismerős a cégnév, az azért lehet, mert a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-ről már az Indexen is írtunk a 444 korábbi cikke nyomán. Keszthelyi Erik rövid szakmai múltja ellenére hatalmas biztosítási alkusz cégcsoportot vezet és milliárdokat szipolyoz ki állami cégek tucatjaiból, például a Fővárosi Önkormányzat is a Hungarikum Alkusznak adja az összes jelentős munkát. 

A cég többek közt lehúzta az FKF dolgozóit egy kétes ügyletben, de utána még több megbízást kapott. A 444 iparági forrása azt mondta a lapnak, Keszthelyi cégcsoportjába már több bevétel áramlik évente, mint amennyit korábban az állami cégek biztosítási alkuszi tevékenységében összesen meg tudott keresni a korábban ezen a piacon aktív számos cég. Nem meglepő tehát, hogy a felcsúti polgármester látott lehetőséget a dologban, és beszállt Keszthelyi üzletébe.