Árpád
-2 °C
3 °C

Húsvétra olcsóbb lesz a tojás

2018.03.27. 05:44

Olcsóbb lett húsvét előtt a tojás karácsonyhoz képest: akkor mérettől és a termelési módtól függően 42-60 forintot is elkértek darabjáért, de nem volt ritka a 60 forint fölötti ár sem, most a legdrágább sem kerül többe 50 forintnál - ismerteti az MTI a Népszava keddi piaci körképét.

A tojáspiacon hagyományosan két csúcsszezont tartanak számon, a karácsonyit és a húsvétit; ilyenkor fogy a legtöbb abból a 223 darab tojásból, amit egy évben egy magyar átlagosan elfogyaszt. A lap hozzáteszi, hogy az utóbbi adattal az uniós mezőny első felében vagyunk.

A négy kapható tojásméretből a magyar háziasszonyok a közepeset részesítik előnyben, a legtöbb receptben is ez szerepel. A Népszava felhívja a figyelmet, hogy tojásvásárlásnál érdemes a kilogrammos árat figyelembe venni, aki pedig hazai terméket akar vásárolni, keresse a tojásokon a HU jelzést. A piacokon árusított tojásokat a kistermelőknek nem kell jelölniük, azt viszont ki kell írniuk, ki és hol termelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?