Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

4,3 milliárd dollárnyi ruhát nem tud eladni a H&M, bezuhantak a részvényeik

2018.03.28. 17:15

4,3 milliárd dollár értékű eladatlan ruha áll a H&M raktáraiban, a hír hatására pedig a svéd ruhaipari multi részvényei esni kezdtek, legutoljára 2005-ben értek ilyen keveset – írja a Bloomberg.

A H&M 2018 elejére egyébként sem számított jó eredményekre, de még ezeket a várakozásokat is alulmúlta a cég teljesítménye, aminek részben az az oka, hogy a szokatlanul meleg január, majd szokatlanul hideg február Európában rosszat tett a forgalmuknak.

A cég vezérigazgatója, Karl-Johan Persson azt mondta, bár a cég kicsit felülbecsülte a várható keresletet tavaly, arra számít, hogy a forgalom nőni fog a második félévben. A terv szerint 2019-ben az forgalomarányosan 14-ről 12 százalékra fogják csökkenteni a készleteiket. A cég ezen kívül egy új márka bevezetésére készül, valamint három automatizált logisztikai központot is beindítanak, hogy gyorsítsák a kiszállításaikat.

A cég tartja a 25 százalékos növekedési irányszámát az eladásait illetően, bár az első negyedévben az online eladásaik csak 20 százalékkal, a bevételeik pedig csak 15 százalékkal nőttek. Persson szerint 2020-ra jó eséllyel minden piacukon bevezetik az online rendelési lehetőséget: ebben a hónapban Indiában is elérhetőek lettek online, és az Alibaba Tsmall szolgáltatásán keresztül Kínában is. Idén a tervezett új márka mellett nem akarnak másikat piacra dobni, de 2019-ben elképzelhető ilyesmi is.

A globális ruhapiacról és a fast fashion környezeti hatásairól ebben és ebben a cikkben írtunk részletesebben.