Lakásvásárlási horror Zuglóban: elfogyott az építőanyag, szerződést bontott az építő cég

2018.03.29. 12:02

A lakásvásárlók rémálma az a történet, amiről a Világgazdaság cikke számolt be: egy zuglói lakásépítő cég olyan szerződést írt alá az ügyfeleivel, ami alapján a munkaerő és az építőanyag hiánya is vis maiornak minősül, aztán nemrég pontosan erre hivatkozva bontottak szerződést.

Ehelyett felajánlották nekik, hogy ha többet fizetnek, akkor megépítik nekik a lakásokat, de az ár még kisebb lakások esetén is több millió forinttal magasabb, mint amennyiért nagyjából két-három éve, a projekt első szakaszában leszerződtek.

A zuglói lakásvásárlóknak a szerződés alapján kötbér sem jár szerződésbontás esetén, ami azt jelenti, hogy évekig előfinanszírozhatták úgy a beruházást, hogy utána bukták az ingatlant. A történet tanulsága, hogy  nemritkán egy élet munkájával összerakott megtakarítás elköltése előtt érdemes egy jogásszal átnézetni a szerződést.

A lap a konkrét üggyel kapcsolatban megkereste a cikkben konkrétan meg nem nevezett céget, ami először válaszolt a lap kérdéseire, majd letiltotta a választ. Netes fórumokon többen jelezték a szóban forgó céggel kapcsolatban, hogy felmondták a szerződésüket, és a lap úgy tudja, hogy pertársaság létrehozását is fontolgatják a károsultak.