Matolcsy fia a belvárosi ingatlanpanamában is érintett körtől vette az új házát

2018.03.29. 15:14

Üzleti, rokoni és baráti szálak is kötik a Matolcsy György fia által megszerzett értékes rózsadombi ingatlant eladóit a belvárosi ingatlanpanamában és a letelepedési kötvény bizniszben is érintett üzleti körhöz – írja a 24.hu.

A lap korábban arról írt, hogy Matolcsy nagyobb fia egy II. kerületi, Páfrányliget utcai villában lakik. Ezt a jegybankelnök egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, a 280 millió forintos jelzáloghitelt pedig Matolcsy György unokatestvérének bankjától, az NHB-tól vették fel. A lap úgy látta, hogy a jegybankelnök is itt lakik, innen jár dolgozni. Fia közlése szerint Matolcsy György bérleti díjat fizet.

A Matolcsy György által használt luxusvillától alig 200 méterre a jegybankelnök idősebb fia is vett egy szintén nagyon értékes ingatlant a Kondor úton. A 150 millió forintért hirdetett, 179 négyzetméteres, biliárdteremmel, gardróbszobával, 3 állásos garázzsal és wellnesshelységgel rendelkező ingatlant Matolcsy Máté egyik cége, a Mém Műhely Kft. vette meg tavaly júliusban.

A lap cikke szerint a háromszintes, 470 négyzetméter lakóterületű otthon egyik eladója Gazdag Szilvia, a másik Márkó Sándor volt. Az Oktotrade Kft.-nek Márkó 1991 óta ügyvezetője, Gazdag pedig 2004 és 2007 között felügyelőbizottsági tagja volt. A cégben 2004 és 2014 között tulajdonostárs volt Rack Antal. Rack egy másik cége, az R. A. Trade Kft. feltűnően olcsón jutott egy ingatlanhoz 2011-ben az V. kerületben. Ebben az időszakban Rogán Antal vezette az önkormányzatot.

A Rack fivérek közül egyikük fia, ifjabb Rack László jóban van Matolcsy Ádámmal, az Instagramon több képen is egy baráti társaságban láthatók külföldi utazásokon. Ennek a baráti társaságnak a tagja Stofa György, aki annak a VolDan nevű offshore cégnek volt a közvetítője, ami a magyar letelepedési kötvényeket árulta Oroszországban.

Gazdag Szilvia és Márkó Sándor nem reagáltak a lap megkeresésére. Matolcsy Ádám a lapnak azt nyilatkozta, az eladót nem ismerte a trazakció előtt, ingatlanirodán keresztül találta a házat.

A tárgyalások közben vált ismertté számomra, hogy ifj. Rack László – akivel olykor egy közös társaságba járunk és ott szoktunk találkozni – valamilyen fokú rokonságban állnak az eladóval. Stofa Györggyel is ebben a társaságban szoktam időnként találkozni. Az eladók üzleti tevékenységét nem ismerem, nem is érdekel és semmi közöm nincsen hozzá"

 - írta.