Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Matolcsy fia a belvárosi ingatlanpanamában is érintett körtől vette az új házát

2018.03.29. 15:14

Üzleti, rokoni és baráti szálak is kötik a Matolcsy György fia által megszerzett értékes rózsadombi ingatlant eladóit a belvárosi ingatlanpanamában és a letelepedési kötvény bizniszben is érintett üzleti körhöz – írja a 24.hu.

A lap korábban arról írt, hogy Matolcsy nagyobb fia egy II. kerületi, Páfrányliget utcai villában lakik. Ezt a jegybankelnök egyik fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, a 280 millió forintos jelzáloghitelt pedig Matolcsy György unokatestvérének bankjától, az NHB-tól vették fel. A lap úgy látta, hogy a jegybankelnök is itt lakik, innen jár dolgozni. Fia közlése szerint Matolcsy György bérleti díjat fizet.

A Matolcsy György által használt luxusvillától alig 200 méterre a jegybankelnök idősebb fia is vett egy szintén nagyon értékes ingatlant a Kondor úton. A 150 millió forintért hirdetett, 179 négyzetméteres, biliárdteremmel, gardróbszobával, 3 állásos garázzsal és wellnesshelységgel rendelkező ingatlant Matolcsy Máté egyik cége, a Mém Műhely Kft. vette meg tavaly júliusban.

A lap cikke szerint a háromszintes, 470 négyzetméter lakóterületű otthon egyik eladója Gazdag Szilvia, a másik Márkó Sándor volt. Az Oktotrade Kft.-nek Márkó 1991 óta ügyvezetője, Gazdag pedig 2004 és 2007 között felügyelőbizottsági tagja volt. A cégben 2004 és 2014 között tulajdonostárs volt Rack Antal. Rack egy másik cége, az R. A. Trade Kft. feltűnően olcsón jutott egy ingatlanhoz 2011-ben az V. kerületben. Ebben az időszakban Rogán Antal vezette az önkormányzatot.

A Rack fivérek közül egyikük fia, ifjabb Rack László jóban van Matolcsy Ádámmal, az Instagramon több képen is egy baráti társaságban láthatók külföldi utazásokon. Ennek a baráti társaságnak a tagja Stofa György, aki annak a VolDan nevű offshore cégnek volt a közvetítője, ami a magyar letelepedési kötvényeket árulta Oroszországban.

Gazdag Szilvia és Márkó Sándor nem reagáltak a lap megkeresésére. Matolcsy Ádám a lapnak azt nyilatkozta, az eladót nem ismerte a trazakció előtt, ingatlanirodán keresztül találta a házat.

A tárgyalások közben vált ismertté számomra, hogy ifj. Rack László – akivel olykor egy közös társaságba járunk és ott szoktunk találkozni – valamilyen fokú rokonságban állnak az eladóval. Stofa Györggyel is ebben a társaságban szoktam időnként találkozni. Az eladók üzleti tevékenységét nem ismerem, nem is érdekel és semmi közöm nincsen hozzá"

 - írta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?