Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szendvicsgyárat épített a SPAR

2018.03.29. 11:14

Több mint 1,2 milliárd forintból új üzemet épített fel a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft, az üllői logisztikai központ területén lévő létesítményben kezdetben naponta 4 tonna majonézes salátát és több mint 20 ezer szendvicset készítenek, közölte a cég csütörtökön.

A technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek, a beruházást a cégcsoport saját erőből valósította meg. Az első fázissal ötven munkahely jött létre, de lesz második körös bővítés is. A cég tervei szerint ugyanis három éven belül már négy csomagolósoron készülnek majd a majonézes saláták és szendvicsek.

A cégcsoport rekordforgalommal zárta a 2017-es üzleti évet, a forgalma 562,5 milliárd forint volt, ami 8,9 százalékos növekedés az előző évhez képest. Emellett 4 új áruházat adtak át, és 21 üzletet modernizáltak. 2017. december 31-én 344 SPAR szupermarket, 33 INTERSPAR hipermarket, valamint 142 franchise üzlet tartozott az élelmiszerlánchoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?