Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósa-ügy: nem nyomoz az ügyészség

2018.04.03. 15:05

Elutasította az ügyészség Tényi István feljelentését, amelyet a Kósa-ügyben hivatali visszaélés gyanújával tett, írta a Magyar Nemzet.

Kósa Lajos még debreceni polgármesterként közjegyzői okiratban vállalta, hogy 1300 milliárd forintból egy csengeri asszony számlájára államkötvényeket vesz, a pénz állításuk szerint egy örökségből érkezett volna. A nő ezzel párhuzamosan 800 millió forintot ajándékozott volna Kósa anyjának.

Az ügyészség most a hivatásos feljelentőként elhíresült Tényi István feljelentését elutasította, szerintük az eset nem hivatali vesztegetés: sem a témáról írt cikk, sem az ott bemutatott közirat nem igazolja, hogy valóban vesztegetés történt.

Megvizsgálják ugyanakkor, hogy Magyar Nemzet leleplező cikkében szereplő közokirat nem hamisítvány-e. (Tényi ugyanis közokirat hamisítás gyanújával is feljelentést tett.) A vizsgálat aligha lesz hosszú, a történetnek ugyanis ez a legkevésbé homályos része, a papírról az érintettek közül senki nem mondta, hogy hamis lenne, sőt áttételesen maga Kósa is elismerte, hogy az valódi.