Kósa-ügy: nem nyomoz az ügyészség

2018.04.03. 15:05

Elutasította az ügyészség Tényi István feljelentését, amelyet a Kósa-ügyben hivatali visszaélés gyanújával tett, írta a Magyar Nemzet.

Kósa Lajos még debreceni polgármesterként közjegyzői okiratban vállalta, hogy 1300 milliárd forintból egy csengeri asszony számlájára államkötvényeket vesz, a pénz állításuk szerint egy örökségből érkezett volna. A nő ezzel párhuzamosan 800 millió forintot ajándékozott volna Kósa anyjának.

Az ügyészség most a hivatásos feljelentőként elhíresült Tényi István feljelentését elutasította, szerintük az eset nem hivatali vesztegetés: sem a témáról írt cikk, sem az ott bemutatott közirat nem igazolja, hogy valóban vesztegetés történt.

Megvizsgálják ugyanakkor, hogy Magyar Nemzet leleplező cikkében szereplő közokirat nem hamisítvány-e. (Tényi ugyanis közokirat hamisítás gyanújával is feljelentést tett.) A vizsgálat aligha lesz hosszú, a történetnek ugyanis ez a legkevésbé homályos része, a papírról az érintettek közül senki nem mondta, hogy hamis lenne, sőt áttételesen maga Kósa is elismerte, hogy az valódi.  • Tippek
  • Babaváró hitel