Lövöldözés volt a YouTube központjában

2018-04-04T000918Z 2089052273 RC11CFFF5850 RTRMADP 3 CALIFORNIA-
2018.04.03. 22:21 Módosítva: 2018.04.03. 22:24

A YouTube videómegosztó cég kaliforniai központjában kedden, helyi idő szerint délután egy óra előtt lövöldözés tört ki. A San Bruno városában található cégközpontból többen azonnal hívták a 911 sürgősségi számot, de sokáig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történt, illetve hogy vannak-e áldozatok. A helyi rendőrség azonnal figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, hogy maradjanak távol a területtől, vagyis a Cherry Avenue és a Bay Hill Drive sarkáról. A közeli Zuckerberg San Francisco General Hospital készenlétben állt, állítólag 4 sérültet szállíthattak oda, de állapotukról a kórház nem adott felvilágosítást.

Az épületben egy nő lövöldözött, akit később holtan találtak, miután négy embert megsebesített, vélhetően magával is végzett.  A támadót később azonosították, Nasim Aghdam hívják és San Diegóban élt, de a CNN szerint a hatóságok egyelőre nem tudják, hogy miért lövöldözött. 

A Google-csoport tulajdonában álló Youtube egyik fejlesztője Twitteren megerősítette, hogy az épületben lövöldöztek, fegyverropogást hallott, majd emberek menekültek azt irodán át. Egy későbbi bejegyzésében megírta, hogy sikeresen kimenekült másokkal együtt az épületből.

A San Franciscótól délre található cégközpontban 1700 ember dolgozik. A cég hivatalos közlése alapján a konkrét épületben 1100-an dolgoztak. Egyes tudósítások, illetve helikopteres tévéfelvételek alapján az alkalmazottak magasra emelt kézzel igyekeztek távozni az épületből. A hatságok rengeteg fegyveressel érkeztek ki a helyszínre, az épületből kilépő embereket ellenőrízték, a munkatársak később csoportosan várakoztak az épület közelében.

A helyi Kron4 csatorna megszólaltatott egy az épületből kiszabadult dolgozót, aki elmondta, hogy körülbelül húsz lövést hallott. Többen nem tudták eldönteni, hogy földrengéssel, terrortámadással, vagy csak egy egyszerű próbagyakorlattal van dolguk.

Volt, aki az épület étkezdéje felől hallott lövéseket, egy másik alkalmazott Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy egy meeting közben hallotta a lövéseket, kilépett a folyosóra, ahol a lépcsőkön vért látott.

A CNN tudósítása szerint több mentőautó is elindult a közeli kórházak felé, állítólag négy sérült van, egy férfi állapota kritikus. Az első amerikai sajtótalálgatások szerint nem terrorcselekményről volt szó, hanem vagy munkahelyi, vagy családi konfliktusról. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport