Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Uniós pénzből felújított hotelt kapott bérbe Semjén vadásztársa

2018.04.03. 09:02 Módosítva: 2018-04-03 09:06:37

A Népszava írja, hogy 2016-ban negyedmilliárd forintból, EU-s támogatásból felújítottak egy Heves megyei hotelt, amiben eredetileg hátrányos helyzetű fiatalokat szállásoltak volna el, de végül valahogy ahhoz a vállalkozóhoz került, aki Semjén Zsolt svéd luxusvadászatát fizette.

Ugyanis a miniszterelnök-helyettes vadásztársához, Farkas József érdekeltségéhez tartozik a Szaktudás Kiadóház Zrt., amely megkapta a felújított noszvaji Tündérkert Hotel bérleti jogát.

A Népszava információi szerint 219 millió forintos uniós támogatásból 2015 áprilisában indult el az épület felújítása. "Energiahatékonysági és hőtechnikai fejlesztéseket hajtottak végre", a tetőt és a födémet felújították, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést, vízrendszert. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjáról kiderül, eredetileg azt tervezték, hogy a felújítás után főként hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat látnak vendégül az épületegyüttesben.

A felújítás után azonban nem rászoruló gyerekek és tanáraik, hanem jól fizető vendégek érkeztek a hotelbe.

Mielőtt bárki korrupciót kiált, fontos megjegyezni, hogy a Semjén Zsolt barátjához tartozó cég csupán bérli a közpénzből felújított épületet, a tulajdonjogát nem kapta meg, és a bérleti szerződés is pusztán 20 évre szól, azután simán lehet, hogy a rászoruló gyerekek használják majd az eredetileg nekik szánt szállót.

Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont, Noszvaj
Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont, Noszvaj

A Népszava szerette volna megtudni hogy pontosan milyen feltételekkel, mennyiért bérli az ingatlant a cég, ezért felhívták Farkas Józsefet, aki közölte, nem nyilatkozik, és lecsapta a telefont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?