16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Uniós pénzből felújított hotelt kapott bérbe Semjén vadásztársa

2018.04.03. 09:02 Módosítva: 2018.04.03. 09:06

A Népszava írja, hogy 2016-ban negyedmilliárd forintból, EU-s támogatásból felújítottak egy Heves megyei hotelt, amiben eredetileg hátrányos helyzetű fiatalokat szállásoltak volna el, de végül valahogy ahhoz a vállalkozóhoz került, aki Semjén Zsolt svéd luxusvadászatát fizette.

Ugyanis a miniszterelnök-helyettes vadásztársához, Farkas József érdekeltségéhez tartozik a Szaktudás Kiadóház Zrt., amely megkapta a felújított noszvaji Tündérkert Hotel bérleti jogát.

A Népszava információi szerint 219 millió forintos uniós támogatásból 2015 áprilisában indult el az épület felújítása. "Energiahatékonysági és hőtechnikai fejlesztéseket hajtottak végre", a tetőt és a födémet felújították, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést, vízrendszert. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjáról kiderül, eredetileg azt tervezték, hogy a felújítás után főként hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat látnak vendégül az épületegyüttesben.

A felújítás után azonban nem rászoruló gyerekek és tanáraik, hanem jól fizető vendégek érkeztek a hotelbe.

Mielőtt bárki korrupciót kiált, fontos megjegyezni, hogy a Semjén Zsolt barátjához tartozó cég csupán bérli a közpénzből felújított épületet, a tulajdonjogát nem kapta meg, és a bérleti szerződés is pusztán 20 évre szól, azután simán lehet, hogy a rászoruló gyerekek használják majd az eredetileg nekik szánt szállót.

Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont, Noszvaj
Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont, Noszvaj

A Népszava szerette volna megtudni hogy pontosan milyen feltételekkel, mennyiért bérli az ingatlant a cég, ezért felhívták Farkas Józsefet, aki közölte, nem nyilatkozik, és lecsapta a telefont.  • Tippek
  • Bankszámla