Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ügyészséghez fordul a Földalapkezelő Hadházy Ákos szüleinek ügyében

2018.04.04. 16:21

A Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) útján feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen Hadházy Ákos LMP-társelnök ellen – derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből.

Az NFA korábbi vizsgálata alapján felvetődött a kapcsolat az ellenzéki képviselő érdekeltségei és az egyik külföldi származású agrárnagyüzem tulajdonosának érdekeltségei között. A vizsgálat kimutatta, hogy mind dr. Hadházy Ákos anyja, mind pedig ezen céghez köthető személyek azonos bankszámlaszámi alszámláról utalták át az NFA számlájára a földvásárlások során keletkezett vételárakat vagy előlegeket. 

Az így megszerezni kívánt földek összes értéke meghaladja a 800 millió forintot. Fentiek alapján feltételezhető, hogy az utalások ugyanazon személytől származnak, amely személy nem azonos a szerződéseket kötő és ezáltal a termőföldeken tulajdonjogot szerző személyekkel. "Ebből következően megállapítható, hogy a termőföldekre vonatkozó jogszabályok megkerülésével kötöttek szerződéseket" - írja a Földművelésügyi Minisztérium.

Hadházy korábban a vádakkal kapcsolatban azt mondta, hogy bár édesanyja valóban tervezte, hogy elindul egy árverésen, végül visszalépett és egy hektár állami földet sem vásárolt.