Az ügyészséghez fordul a Földalapkezelő Hadházy Ákos szüleinek ügyében

2018.04.04. 16:21

A Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) útján feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen Hadházy Ákos LMP-társelnök ellen – derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből.

Az NFA korábbi vizsgálata alapján felvetődött a kapcsolat az ellenzéki képviselő érdekeltségei és az egyik külföldi származású agrárnagyüzem tulajdonosának érdekeltségei között. A vizsgálat kimutatta, hogy mind dr. Hadházy Ákos anyja, mind pedig ezen céghez köthető személyek azonos bankszámlaszámi alszámláról utalták át az NFA számlájára a földvásárlások során keletkezett vételárakat vagy előlegeket. 

Az így megszerezni kívánt földek összes értéke meghaladja a 800 millió forintot. Fentiek alapján feltételezhető, hogy az utalások ugyanazon személytől származnak, amely személy nem azonos a szerződéseket kötő és ezáltal a termőföldeken tulajdonjogot szerző személyekkel. "Ebből következően megállapítható, hogy a termőföldekre vonatkozó jogszabályok megkerülésével kötöttek szerződéseket" - írja a Földművelésügyi Minisztérium.

Hadházy korábban a vádakkal kapcsolatban azt mondta, hogy bár édesanyja valóban tervezte, hogy elindul egy árverésen, végül visszalépett és egy hektár állami földet sem vásárolt.