Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább hizlalták Mészáros Lőrincék cégét

2018.04.04. 08:32

Mészáros Lőrincék Konzum nevű tőzsdei cége decemberben már bejelentett egy 30 milliárd forintos tőkeemelést, ennek most megtörtént a második lépése: a Konzum tulajdonába kerül az Egerszalóki Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközponban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort.

Az elmúlt év végén bejelentett tranzakció-sorozat eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A mostani ügyletekből származó 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum összesen 1 137 090 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az új részvények kibocsátási értékét az igazgatóság tavaly december 11-i záróárfolyamon 3 141 forinton rögzítette.

Mészáros birodalmának kilátásairól, feltételezhető terveiről, növekedési lehetőségeiről ebben a cikkünkben írtunk részletsebben.