Sztrájk miatt törli a keddi járatai felét a Lufthansa

2018.04.09. 19:56

A bértárgyalásokhoz kötődő sztrákj miatt a Lufthansa légitársaság kénytelen volt 800 keddi jártatát törölni – köztük több budapesti járatát is, áll az MTI híráben. A sztrájk miatt

  • a napi öt frankfurti járatból három sem indul el Budapestről, ezek az 1335-ös, 1337-es és 1345-ös járatok,
  • a napi négy müncheni járatnak pedig felét törölték, az 1677-es és az 1681-es nem indul majd el Budapestről.

A Ver.di szakszervezet felhívása után a frankfurti, a müncheni, a kölni és a brémai repülőtéren a földi csomagkezelő és támogató személyzet, valamint a reptéri tűzoltóság egy része is munkabeszüntetést tart kedd hajnal 5 óra és délután 18 óra között. Emiatt a Lufthansa 1600 menetrend szerinti járatából nyolcszázat törölt, köztük 58 nagy távolságú járatot. A járattörlések mintegy 90 ezer utast érintenek. A menetrend várhatóan szerdán áll helyre. 

A Lufthansa hétfőn alternatív menetrendet tett közzé, és arra kérte az utasokat, hogy a Lufthansa.com webhelyen ellenőrizzék járatuk állapotát. Azok az utasok, akik megadták elérhetőségüket a légitársaságnak, SMS-ben vagy e-mailben kapnak értesítést. Az elérhetőségi adatok bármikor ellenőrizhetők és frissíthetők a légitársaság honlapján a "My Bookings" területén. Az utasok a Facebookon és a Twitteren is kérhetnek automatikus tájékoztatást járataikról.

Németországon belül az utasok - szintén a járat érintettségétől függetlenül - vonattal is utazhatnak. Ehhez Deutsche Bahn vonatjegyre kell átváltaniuk repülőjegyüket a Lufthansa honlapján.

A szakszervezetek 6 százalékos béremelést követelnek, és azt akarják, hogy legalább havi 200 euróval emelkedjen a közalkalmazottak jövedelme. Az állam nevében tárgyaló belügyminisztérium szerint a 6 százalékos követelés nyilvánvalóan túl magas, és lehetetlen teljesíteni.