Több budapesti járatot törölt a Lufthansa és az Air France

2018.04.10. 12:36

Több budapesti járatát törölte az Air France és a Lufthansa kedden, mindkét légitársaság dolgozói sztrájknapot tartanak. A francia légitársaság korábbi közlése szerint a dolgozóinak újabb sztrájknapján, kedden a járatok negyede nem közlekedik. 

A Lufthansa német légitársaság a bértárgyalásokhoz kötődő sztrájk miatt nyolcszáz járatát törölte kedden, köztük több budapestit is.

A Budapest Airport honlapján található tájékoztatás szerint a Budapestről Frankfurtba tartó Lufthansa járatok közül délelőtt is többet töröltek, délután pedig nem indul el 

  • a 13:25-ös müncheni járat,
  • a 18:15-ös és 19:05-ös frankfurti járat,

A sztrájk miatt nem fog ma már megérkezni

  • a 12.45-ös gép Münchenből,
  • a 17:30-as és 18:30-as járat Frankfurtból

A közalkalmazottakat képviselő német Ver.di szakszervezet felhívására a frankfurti, a müncheni, a kölni és a brémai repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet és a tűzoltóság sztrájkolt kedden délelőtt. Bár a munkabeszüntetés délelőtt 11-kor véget ért, mégis járatok százait kellett törölni és egész nap fennakadásokkal kell számolni a Németországot érintő nemzetközi légi közlekedésben.

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren nem okozott fennakadást az Air France és a Lufthansa egyes járatainak törlése. Ha munkabeszüntetések miatt kénytelenek törölni járataikat az egyes légitársaságok, akkor a változásokról tájékoztatják utasaikat is .