Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több budapesti járatot törölt a Lufthansa és az Air France

2018.04.10. 12:36

Több budapesti járatát törölte az Air France és a Lufthansa kedden, mindkét légitársaság dolgozói sztrájknapot tartanak. A francia légitársaság korábbi közlése szerint a dolgozóinak újabb sztrájknapján, kedden a járatok negyede nem közlekedik. 

A Lufthansa német légitársaság a bértárgyalásokhoz kötődő sztrájk miatt nyolcszáz járatát törölte kedden, köztük több budapestit is.

A Budapest Airport honlapján található tájékoztatás szerint a Budapestről Frankfurtba tartó Lufthansa járatok közül délelőtt is többet töröltek, délután pedig nem indul el 

  • a 13:25-ös müncheni járat,
  • a 18:15-ös és 19:05-ös frankfurti járat,

A sztrájk miatt nem fog ma már megérkezni

  • a 12.45-ös gép Münchenből,
  • a 17:30-as és 18:30-as járat Frankfurtból

A közalkalmazottakat képviselő német Ver.di szakszervezet felhívására a frankfurti, a müncheni, a kölni és a brémai repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet és a tűzoltóság sztrájkolt kedden délelőtt. Bár a munkabeszüntetés délelőtt 11-kor véget ért, mégis járatok százait kellett törölni és egész nap fennakadásokkal kell számolni a Németországot érintő nemzetközi légi közlekedésben.

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren nem okozott fennakadást az Air France és a Lufthansa egyes járatainak törlése. Ha munkabeszüntetések miatt kénytelenek törölni járataikat az egyes légitársaságok, akkor a változásokról tájékoztatják utasaikat is .