Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs akadálya, hogy teljesen Mészárosé legyen a Mátrai Erőmű

2018.04.10. 11:44

A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) és a Gazdasági Versenyhivatal sem gördített akadályt az elé, hogy a Mátrai Erőmű Zrt.-ben 61,76 százalékos mértékű közvetett befolyást szerezzen az Opus Global Nyrt. közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. - erről tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján a tőzsdén jegyzett társaság kedden. 

A MEKH április 5-i határozatával vette tudomásul az ügyletet - derül ki a közleményből. A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn azt állapította meg, hogy az erőműben való befolyásszerzés versenyjogi vizsgálatára okot adó körülmény nem áll fenn.

Magyarország második legfontosabb erőművét egy cseh befektetői csoporttal közösen vette meg a Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egy jó részét egybe fogó Opus Global tavaly decemberben, március végén viszont már arról lehetett olvasni, hogy a NER egyik legnagyobb gazdasági szereplője már ki is vásárolja a cseh Energeticky Prumyslovy Holdingot az erőműből.