Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még egy szállodája lett Mészáros Lőrincnek

2018.04.11. 14:23

Még egy szállodával gazdagodott Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotel, legalábbis a következő 10-15 évre, ugyanis üzemeltetheti majd a nyíregyházi Sóstó Resort Spa & Conference Hotelt - ezt adta hírül a Hunguest anyacége, a Konzum Nyrt.

A szálló üzemeltetést a 2017-ben Mészáros Lőrinchez került Hunguest a nyíregyházi önkormányzat és a  Sóstó Gyógyfürdő Zrt. közös közbeszerzésén nyerte el. A szálloda egyelőre épül, 4 milliárd forintból, amelyet az önkormányzat és a gyógyfürdőt üzemeltető cég fizet. Ha kész lesz a 9 ezer négyzetméter alapterületű szálloda, lesz benne 122 szoba, étterem, konferenciaterem, látványbár, mini wellness-egység, gyermek élménysziget, business-sarok meg fitneszterem is.

A szálloda várhatóan novemberben nyílik majd meg, a Konzum reményei szerint pedig évi 50 ezer vendégéjszakát töltenek el ott a vendégek. A Hunguest most 10 évre nyerte el az üzemeltetést, amit 5 évre meg lehet majd hosszabbítani. 

Lövei Csaba az Együtt helyi önkormányzati képviselője az Indexnek jelezte, a város gazdasági és tulajdonosi bizottságának ellenzéki tagjaként kedden mindössze fél órával az ülés előtt értesítették a nyertessel kapcsolatos előterjesztésről.

A Hunguest Hotel már korábban is nyert közbeszerzéseket, például arra, hogy 5 milliárd forintért rendőröket szállásoljon el. A cég vezetője szerint viszont a cég sikeres szereplésében nem játszik közre, hogy a tulajdonosuk a NER első számú gazdasági szereplője.