Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Globálisan nagyon jól, Magyarországon rosszabbul ment a Tescónak

2018.04.11. 12:36

Egy év alatt majdnem 90-szeresére emelkedett a Tesco profitja világszerte, a brit áruházlánc 1,3 milliárd font adózás előtti profittal zárta februárral véget ért üzleti évét, míg egy évvel korábban 145 millió forint volt a cég profitja.  Az elmúlt években nem ment nagyon jól a Tescónak, a mélypont 2014-ben volt, amikor 6,4 milliárd forint veszteséget könyvelt el a cég globálisan. 

Ahogy viszont a Napi.hu kiszúrta a cég jelentéséből, a magyar leánycégnek nem ment ennyire jól, a Tesco forgalma itt 3 százalékkal visszaesett tavaly. Az áruházlánc bevétele 577 millió forint lett, valamivel kevesebb, mint amire előzőleg számított a cég. A Tescót így majdnem beérte a Spar, amelynek 2017-ben  562 milliárd forintos bevétele volt, 8,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban.