Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyedmillió eurót kérne vissza az OLAF a Fidesz-irodává vált látogatóközpont miatt

2018.04.12. 09:58

Még a választások előtt írtunk arról fehérgyarmati Fidesz-irodáról, ami kapcsán vizsgálódott az OLAF, az EU csalás elleni hivatala, ugyanis az épületet egy oktatási célra tervezett látogatóközpontra kapott pénzből építtette egy alapítvány. A Népszava most azt írja, az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy 250 ezer euró, vagyis köze 78 millió forintot kérjen vissza a pártirodává alakult látogatóközpont miatt. 

A látogatóközpont egy  160 milliós projekt keretében épült, amelynek célja „Fehérgyarmat kistérségek természeti értékeinek bemutatása és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra létrehozása" volt. Erre egy bizonyos Szivárvány közalapítvány még 2010-ben pályázott egy másik alapítvánnyal közösen. A Szivárvány kuratóriumának pedig történetesen tagja a térség fideszes vasárnap újra győzedelmes országgyűlési képviselőjének, Tilki Attilának a felesége, Tilkiné Tarpai Anikó. A projekt keretében 2012-ben fel is épült a látogatóközpont, ahová viszont most a Fidesz helyi irodája költözött.

Az ügyről először cikkező Népszava írt az OLAF-nak és azt a választ kapták, hogy a fehérgyarmati projektben felmerülő szabálytalanságok vizsgálatát 2014-ben lezárták, a pénzügyi javaslatukat tartalmazó zárójelentést pedig eljuttatták az Európai Bizottság Regionális Fejlesztési Főigazgatóságának. Ebben azt javasolták, hogy az EU kérje vissza a 250 ezer eurót, amelyet a projektre adott.