Albert, Lipót
2 °C
12 °C

197 millióért hívogatja majd a nyugdíjasokat a Századvég

2018.04.12. 16:58

Nemsokára megalakul az új kormány, amely valószínűleg nagyon kíváncsi lesz a nyugdíjasok társadalmi, kulturális és politikai életére, ugyanis a nemzeti Fejlesztési Minisztérium megrendelt egy átfogó telefonos kutatást a Századvégtől. Az erről szóló közbeszerzési értesítőt a Zoom.hu szúrta ki. Eszerint a Századvég Politikai Iskola és a Századvég Gazdaságkutató arra nyert 196,8 millió forintot, hogy "szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatokat" végezzen.

A kutatás keretében 55 évnél idősebb állampolgárokat fognak telefonon keresni, hogy megkérdezzék őket

  • Az időskorúak jövőpercepciójáról, időskori szerepekről,
  • Az öregedéssel együtt megjelenő problémákról,
  • Az egyén, család, állam szerepéről az időskorúak életében.

Mindezt 12 témacsoporton keresztül igyekeznek megtudni, amelynek részét képezik az anyagi helyzetre, munkára állami ellátásokra vonatkozó gazdasági kérdések, a családdal, társas élettel és politikai kultúrával kapcsolatos kérdések, de a kormány és a Századvég kíváncsi lesz az idősek médiafogyasztási szokásaira, biztonságérzetére, értékrendjére és életvezetési elveire is. 

A Századvég nyílt pályázat és verseny nélkül nyerte el a megbízást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?