Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fejenként kétmilliós jutalmat osztottak Lázár János minisztériumában

2018.04.13. 09:07

Eddig összesen 1,3 milliárd forint jutalmat osztott szét az uniós támogatások lehívásán dolgozó munkatársak között a Lázár János vezette Miniszterelnökség, ami a 642 jutalmazottra lebontva fejenként nagyjából kétmillió forintos bónuszt jelent – írja a 24.hu. A portál közérdekű adatigényléssel szerezte meg a kancelláriától az erre vonatkozó számokat. Ebből az is kiderült, hogy eddig még csak a betervezett bónuszok egyharmadát osztották ki, az 1,3 milliárd forint még csak a tavaly június 30-ig mért teljesítmény után járó jutalom.

A kormány azt írta elő, hogy az év végéig meg kell háromszorozni az uniós források lehívásának ütemét, vagyis 467 milliárd forint sorsáról kell dönteni viszonylag rövid távon. Ebben igyekeznek úgy ösztönözni a dolgozókat Lázárék, hogy akár 24 havi bérnek megfelelő jutalmat is össze lehet szedni annak, aki elég gyorsan szórja az uniós pénzt a magyar gazdaságba. A 24.hu számítása szerint még nagyjából 2,6 milliárd forintot oszthat ki bónuszként a Miniszterelnökség, ami fejenként további 4 millió forintot jelent.