Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jaguar a Brexit miatt ezer dolgozójától válik meg

2018.04.16. 23:30
28 európai ország akadálymentes elérésére alapozta kapacitásait a brit Jaguar Land Rover. Ám üzleti modellje összeomlott, immár megkezdte a leépítéseket.

Bár nem a brit autóipar a legnagyobb vesztese a Brexitnek, hiszen a londoni City pénzügyi cégei, vagy az uniós hivataloknak irodát adó ingatlan-vállalkozások biztosan rosszabbul jártak, de a leépítések az autóiparban is megkezdődtek.

Az Egyesült Királyság legnagyobb autógyártója, a Jaguar Land Rover is a Brexitre hivatkozva válik meg ezer munkavállalójától.

Ez csak a kezdet

Az indiai Tata Motors tulajdonában álló cég 40 ezer munkavállalót foglalkoztat az Egyesült Királyságban, akik évente több mint 500 ezer járművet gyártanak – írja a CNN. Ralf Speth, a Jaguar vezérigazgatója már korábban jelezte, egy interjúban, hogy a cége a Brexittel egyszerűen nem tudott mit kezdeni,

A gyártók ugyanis arra építették fel a kapacitásaikat, hogy szabad, akadálymentes, 28 európai országot elérő kereskedelemre támaszkodhatnak, mind a beszerzéseikben, mind az értékesítéseikben.

063 938842690
Fotó: Craig Barritt / Getty Images Hungary

A Jaguar Land Rover brit eladásai azonban márciusban 26 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest.

Az Egyesült Királyság teljes autógyártó szektorának több mint 800 ezer munkavállalója van, a Brexit számukra szinte kezelhetetlen kockázatot jelent, a leépítések ugyanis biztosan folytatódni fognak.