Gusztáv
3 °C
7 °C

Rossz hír: úgy tűnik, mégis dolgozni kell a pénzért

2018.04.16. 09:59

A jegybank a beszédes nevű nedolgozz.hu portál tevékenységének vizsgálata után rögtön megtiltotta, hogy a tulajdonos, H. András portfóliókezelést vagy függő ügynöki tevékenységet végezzen – írja az MNB sajtóközleményében.

A Magyar Nemzeti Bank folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárásával azt akarja kideríteni, hogy a budapesti lakóhelyű H. András a nedolgozz.hu révén végez-e rendszeres gazdasági tevékenység keretében a befektetési szolgáltatókról szóló törvény (Bszt.) által szabályozott, és az MNB engedélyéhez kötött portfóliókezelési, illetve jegybanki bejelentéshez kötött függő ügynöki tevékenységet.

"Napi 1 százalék hozam"
"Napi 1 százalék hozam"
Fotó: nedolgozz.hu

A piacfelügyeleti eljárás során eddig feltárt adatok és próbavásárlás alapján – az ügyfelek védelme érdekében – az MNB hétfőn publikált végzésében ideiglenes intézkedésként, eljárásának lezárultáig azonnali hatállyal megtiltotta, hogy H. András a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet folytasson. A jegybank folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét honlapján nyilvánosan közzéteszi.