Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rossz hír: úgy tűnik, mégis dolgozni kell a pénzért

2018.04.16. 09:59

A jegybank a beszédes nevű nedolgozz.hu portál tevékenységének vizsgálata után rögtön megtiltotta, hogy a tulajdonos, H. András portfóliókezelést vagy függő ügynöki tevékenységet végezzen – írja az MNB sajtóközleményében.

A Magyar Nemzeti Bank folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárásával azt akarja kideríteni, hogy a budapesti lakóhelyű H. András a nedolgozz.hu révén végez-e rendszeres gazdasági tevékenység keretében a befektetési szolgáltatókról szóló törvény (Bszt.) által szabályozott, és az MNB engedélyéhez kötött portfóliókezelési, illetve jegybanki bejelentéshez kötött függő ügynöki tevékenységet.

"Napi 1 százalék hozam"
"Napi 1 százalék hozam"
Fotó: nedolgozz.hu

A piacfelügyeleti eljárás során eddig feltárt adatok és próbavásárlás alapján – az ügyfelek védelme érdekében – az MNB hétfőn publikált végzésében ideiglenes intézkedésként, eljárásának lezárultáig azonnali hatállyal megtiltotta, hogy H. András a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéséhez kötött tevékenységet folytasson. A jegybank folyamatban lévő piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét honlapján nyilvánosan közzéteszi.