Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordot hoztak a hosszú hétvégék a belföldi turizmusnak

2018.04.17. 10:33

Újabb bevételi rekordot döntött a belföldi turizmus az első negyedévben, a Szallas.hu elemzése alapján a növekedés 12,5 százalék volt. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló fogadta a legtöbb vendéget, az átlagos költés 35 382 forint volt.

A rekordszámú hosszú hétvége megtette hatását, újabb csúcsot ért el a belföldi turizmus az első negyedévben. Szálláshelytípusok tekintetében tovább nőtt az apartmanok és vendégházak dominanciája. A szállásra fordított összeg 10 százalékkal több volt, mint 2017 első negyedévében.

A legnagyobb növekedést a 150 000–200 000 forint értékű foglalásokban mérte az oldal. Tavalyhoz képest valamivel ritkábban kerültek elő a Szép-kártyák fizetéskor, de ezekben az esetekben átlag 53 ezer forintnál nagyobb számlát egyenlítettek ki vele. A közleményből kiderül az is, hogy már minden második magyar valamilyen hordozható készülék (mobiltelefon vagy tablet) segítségével választja ki szállását.

És a tíz legnépszerűbb belföldi település 2018 első negyedévében:
(Zárójelben a tavalyi év ugyanezen időszakának helyezései)

  1. Budapest (1.)
  2. Eger (2.)
  3. Hajdúszoboszló (6.)
  4. Szeged (3.)
  5. Pécs (4.)
  6. Debrecen (7.)
  7. Hévíz (5.)
  8. Gyula (8.)
  9. Győr (-)
  10. Zalakaros (10.)