Ödön
2 °C
11 °C

3,7 milliárdért szervezi ki az ügyfélszolgálatot és a követeléskezelést a kukaholding

2018.04.18. 14:49 Módosítva: 2018-04-20 08:55:37

Az NHKV 3,7 milliárd forintból szervezi ki követeléskezelését és teszi helyre az éveken át fennálló számlázási problémáiból adódó gubancokat – derül ki az EU közbeszerzési lapjában közölt eredményhirdetésből

A kukaholding a fővárosi hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és visszkereset nélküli követelésértékesítésével kapcsolatos szolgáltatásra írt ki tendert. A nyertes feladata 6 254 000 db + 10 százalék számlával kapcsolatos háttérmunka elvégzése és bruttó 58,6 milliárd forint + 10 százalék értékű visszkereset nélküli követelés átvétele 2018 és 2021 között. A gyakorlatban ez egyrészt behajtást, másrészt kihelyezett ügyfélszolgálatot, a számlázási rendszerrel kapcsolatos adategyeztetést jelent. Vagyis az NHKV kiszervezte az adatbázis tisztítását, ami után elvileg már tényleg rendesen fog működni a sokáig döcögő, százmilliókból fejlesztett számlázási rendszer. 

A tenderen az értékelési szempont az ár volt, két ajánlat érkezett: a Díjbeszedő Holding Zrt. és Díjbeszedő Faktorház Zrt. közös ajánlata valamint a DHK Zrt. és IMMODUS Zrt. közös ajánlata, végül előbbi cégpár lett a befutó 3,76 milliárd forinttal. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?