Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorsabb bérnövekedés jöhet, hozzányúlnak az újraelosztáshoz

2018.04.18. 08:27

Keveset lehet tudni egyelőre a hamarosan megalakuló új Orbán-kormány terveiről, de szerdán a kormányközeli Magyar Időkben megjelent, hogy akár már májusban átfogó gazdaságstratégiai változtatásokról dönthetnek.

A javaslatokat az MNB-vel és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen dolgozzák ki a cikk szerint, Parragh László kamaraelnök a lapnak azt mondta, mintegy kétezer vállalkozás mélyinterjús módszerrel felderített igényeit is figyelembe veszik.

A stratégiaváltás oka, hogy az ország már kilábalt a válságból, a gazdaság stabilizálódott, de új kihívások jelentek meg – mondta Parragh. Ezért a májusban megalakuló Országgyűlésnek javaslatot tesznek többek közt

az újraelosztás mértékének átalakítására, a költségvetés egyensúlyának megtartása mellett.

Arra nem tért ki, hogy az újraelosztás növekedni, vagy csökkenni fog. A MKIK vezetője azt is megemlítette, hogy a jelenleginél is gyorsabb kereseti felzárkóztatásra van szükség, ezért akár

felül is vizsgálhatják a 2016-ban kötött hatéves bérmegállapodást.

Emellett a tervek szerint jöhetnek a digitális alapú fejlesztési stratégiák, és a munkaerő- illetve szakemberhiány kezelése a képzésre, élethosszig tartó tanulásra fektetett nagyobb hangsúllyal.