Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz nyilvános az OLAF-jelentés

2018.04.18. 08:57 Módosítva: 2018-04-18 09:44:08

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint nem lehet nyilvánosságra hozni OLAF megállapításait, amelyek alapján megindult a nyomozást Simicska Lajos és Tiborcz István korábbi cége ellen, mert ha kikerülnének, az sértené a nyomozás érdekeit – írja a Magyar Idők.

Péterfalvi Attila hivatala azután kezdte vizsgálni, hogy miért nem adja ki az ügyészség közérdekű adatkérésre sem az Elios-botrányt feltáró jelentést, hogy az ország ügyeletes feljelentője, Tényi István bejelentést tett.

A NAIH azt állapította meg, hogy az ajánlás a büntetőeljárásban feljelentésnek minősül, így annak megismerésére a vonatkozó jogszabály rendelkezéseit kell alkalmazni. Ez alapján pedig nincs lehetőség arra, hogy a nyomozás iratait vagy annak meghatározott részét közérdekből lehessen megismerni, mint ahogyan arra sincs jogi lehetőség, hogy annak másolatait kiadják.

A Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én indította el a nyomozást a 35 közvilágítási projekt ügyében, amit az Európai Csalás Elleni Hivatal problémásnak talált.