Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rövid fegyházbüntetést kaptak a szövetkezetes csalók

2018.04.19. 18:04

Két évtől négy és fél évig terjedő fegyházra ítélt a nyíregyházi bíróság hat cégvezetőt csalás miatt, írja az MTI. Összesen

majdnem 800 millió forintot csaltak ki

a túl jóhiszemű befektetőkből. Az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlottra egyaránt három év hat hónap, a másodrendű vádlottra négy év hat hónap, az ötödrendűre két év, a hatodrendűre két év hat hónap fegyházt szabtak ki, a hetedrendű vádlottat pedig bűnpártolás miatt próbára bocsátották.

Ezek a kópék 2003-ban először még élelmiszer-kereskedésben gondolkoztak, de aztán inkább átnyergeltek egy ingatlanos átverésbe. Országos irodahálózatot szerveztek, aminél az volt az üzleti modell terv, hogy a befektetők odaadják nekik pénzüket, ők pedig sose adják vissza. Kifelé 3, 6 és 12 hónapos befektetési lehetőségeket hirdettek magas hozammal, egy szövetkezet által. Mindezt nagy reklámkampánnyal, óriásplakátokkal, megvett PR-cikkekel próbálták még megtolni. 

Összesen hatszáz embert be is paliztak, ők 50 ezer és 20 millió forint közötti összegeket hagytak ott náluk. Az ítélet nem jogerős egyébként.