Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2019 végére elkészülhet az új Puskás Ferenc Stadion

2018.04.23. 11:40

Az ütemtervnek megfelelően halad az új Puskás Ferenc Stadion építése, így 2019 végére elkészülhet Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű arénája, ahol labdarúgó-mérkőzéseken 67, koncerteken 78 ezren férnek majd el – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

Az egykori Népstadiont már elbontották, megvolt a tereprendezés és az alapozás, jelenleg már zajlik a szerkezet, a lépcsőházak építése, és a tetőszerkezet acélelemeinek beemelése. A KKBK szerint a stadion nettó 143 milliárd forintba kerülő aréna építési költsége „európai viszonylatban reális és átlagos”, ugyanis ez az összeg  egy székre vetítve 2,1 millió forint, márpedig a beruházási központ példái alapján a közelmúltban épült, hasonló méretű stadionok – Baku, Marseille, München, London, Varsó – székára is 1,24 és 3,1 millió forint között változik.

A stadion tervezett költsége egyébként bruttó 30 milliárd forintról indult, ez az összeg tavaly februárig kúszott fel bruttó 190 milliárd forintra, a stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést pedig tavaly márciusban nettó 143 milliárd forintról írták alá (ebben az összegben azonban nincs benne az áfa).

Késés esetén a kivitelezőnek naponta 142 millió forint kötbért kell fizetnie, a határidő betartására és a megfelelő minőség biztosítékaként pedig az állam által egyoldalúan készpénzre váltható, 32 milliárd forintos bankgaranciát adott.

A beruházásról ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
2019 végére elkészülhet az új Puskás Ferenc Stadion

Az építkezés az ütemterv szerint halad.

195 · Apr 23, 2018 11:40am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments