Lukács
1 °C
14 °C

Bob Dylan saját viszkit dob piacra

2018.04.28. 19:41 Módosítva: 2018.04.28. 19:42

Saját whiskykollekcióval jelentkezik Bob Dylan. A Grammy- és Nobel-díjas dalszerző háromféle whiskyje május közepétől lesz kapható, írja a The New York Times.

Az énekes Knockin' on Heaven's Door című slágerére utalva Heaven's Door márkanév alatt megjelenő italok közül az egyik egy hétéves Tennessee straight bourbon whisky, a második olyan, amelyet két hordóban érleltek (double barrel), a harmadik pedig egy straight rozswhisky, amelyet Franciaországban, a Vogézekben nőtt tölgyfákból készült hordókban érlelnek.

Míg sok híresség csak a nevét adja a egy-egy ilyen vállalkozáshoz, Bob Dylan teljesértékű partner a Heaven's Door vállalkozásban - írja a tekintélyes amerikai napilap, amely szerint a zenész szorosan együttműködött az üzleti partnereivel és whiskygyártókkal, különösen azt illetően, hogy milyen ízűnek kell lennie az italnak.

A Dylan-féle whiskyk már előrendelhetők a márka honlapján. A double barrel és a Tennessee whisky ára 60 dollár palackonként, míg a rozswhiskyé 90. A kiszállítást május 21-én kezdik.

A zenész jó pillanatban lép be a piacra, az amerikai whiskyk eladása az utóbbi öt évben 52 százalékkal nőtt, 2017-ben 3,4 milliárd dollár értékben forgalmazták őket.

A hírességek közül Jay Z rapper az Armand de Brignac pezsgőmárka tulajdonosa, George Clooney pedig tequilát dobott a piacra Casamigos néven Cindy Crawford üzletember férjével, a márkát aztán egymilliárd dollárért adta el.