Összeolvadhat amerika harmadik és negyedik legnagyobb távközlési cége

2018.04.30. 15:40

Egy évekkel korábbi fiaskó után megszületett a megállapodás a T-Mobile és a Sprint, a harmadik és a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cég egyesüléséről -írja az MTI.

Minderre csak azután kerülhet sor, ha az amerikai versenyhatóság is jóváhagyja az ügyletet.

A 26,5 milliárd dolláros ügylet révén létrejövő új cég a Verizon és az AT&T után a harmadik legnagyobb lesz az amerikai vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltató piacon. A részvényügylet keretében minden Sprint-részvény 0,10 T-Mobile részvényt ér majd. 

A T-Mobile anyacégének, a Deutsche Telekomnak 42 százalékos, a japán SoftBanknak, amely a Sprint tulajdonosa, 27 százaléknyi részesedése lesz az egyesülő vállalatban. A fennmaradó 31 százalékot a tőzsdén értékesítik. A két cég 2019 első felében tervezi lezárni az ügyletet, amitől évi mintegy 6 milliárd dollár költségmegtakarítást vár. 

Az egyesülés révén létrejövő cég T-Mobile néven fut majd és több ezer új alkalmazottat tervez felvenni, hogy felgyorsítsák az 5G mobilhálózat kiépítését az országban. Az új cég előfizetőinek a száma közel 127 millió lesz.A T-Mobile piaci értéke 55 milliárd dollár, a Sprinté 26 milliárd dollár.

A két cég 2014-ben már próbálkozott az egyesüléssel, az azonban akkor meghiúsult az Obama-kormányzat ellenállása miatt.  • Tippek
  • Bankszámla