Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeolvadhat amerika harmadik és negyedik legnagyobb távközlési cége

2018.04.30. 15:40

Egy évekkel korábbi fiaskó után megszületett a megállapodás a T-Mobile és a Sprint, a harmadik és a negyedik legnagyobb amerikai távközlési cég egyesüléséről -írja az MTI.

Minderre csak azután kerülhet sor, ha az amerikai versenyhatóság is jóváhagyja az ügyletet.

A 26,5 milliárd dolláros ügylet révén létrejövő új cég a Verizon és az AT&T után a harmadik legnagyobb lesz az amerikai vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltató piacon. A részvényügylet keretében minden Sprint-részvény 0,10 T-Mobile részvényt ér majd. 

A T-Mobile anyacégének, a Deutsche Telekomnak 42 százalékos, a japán SoftBanknak, amely a Sprint tulajdonosa, 27 százaléknyi részesedése lesz az egyesülő vállalatban. A fennmaradó 31 százalékot a tőzsdén értékesítik. A két cég 2019 első felében tervezi lezárni az ügyletet, amitől évi mintegy 6 milliárd dollár költségmegtakarítást vár. 

Az egyesülés révén létrejövő cég T-Mobile néven fut majd és több ezer új alkalmazottat tervez felvenni, hogy felgyorsítsák az 5G mobilhálózat kiépítését az országban. Az új cég előfizetőinek a száma közel 127 millió lesz.A T-Mobile piaci értéke 55 milliárd dollár, a Sprinté 26 milliárd dollár.

A két cég 2014-ben már próbálkozott az egyesüléssel, az azonban akkor meghiúsult az Obama-kormányzat ellenállása miatt.